У ЗСУ - перший випадок коронавірусу / фото УНІАН

У Збройних силах України зареєстровано перший випадок захворювання на гостру респіраторну інфекцію, що спричинена новим коронавірусом.

Про це повідомляє прес-служба Командування медичних сил Збройних сил України.

Зазначається, що в ізоляції (в тому числі самоізоляція) перебувають 140 осіб. Кількість військовослужбовців, у яких закінчується термін ізоляції у найближчі три доби – 72 особи.

Відео дня

«Працівник ЗС України, лікар Хмельницького військового госпіталю, з кінця березня поточного року знаходилась на амбулаторному лікуванні з приводу ГРЗ. 1 квітня після погіршення стану госпіталізована до Хмельницької інфекційної лікарні з діагнозом – пневмонія. Того ж дня методом ПЛР діагностовано захворювання на COVID-19. Хвора отримує лікування згідно з протоколами МОЗ України, стан здоров’я задовільний», - повідомили у командуванні.

Читайте такожУ Києві хворого з Covid-19 повезли додому через відмову лікарів його госпіталізувати

Також вказується, що у госпіталі визначено коло контактних осіб (10 військовослужбовців), яким сьогодні буде проведено лабораторне обстеження методом ПЛР. Усі контактні особи оглянуті та направлені на самоізоляцію, у місцях перебування хворої проведена дезінфекція.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10.00 2 квітня зафіксовано 804 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Читайте також: