Водіїв перевіряюють на захворювання коронавірусом / фото УНІАН

Усі водії столичного громадського транспорту щодня проходять медичний огляд.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу заявив Київський міський голова Віталій Кличко.

Читайте такожУ Києві зафіксовано першу смерть від коронавірусу, хворих - понад 160 (відео)

Відео дня

Зокрема, його запитали, чому Київ не використовує досвід Львова щодо перевірки на COVID-19 усіх співробітників комунальної сфери та лікарів.

"Наскільки я знаю, у Львові провели експрес-тестування водіїв громадського транспорту і отримали два позитивні результати... Ці тести поки що перевіряють в лабораторії. Нагадаю, що експрес-тести на 100% не можуть визначити чи хвора людина - остаточний діагноз можна поставити лише після лабораторного обстеження", - сказав Кличко.

Він нагадав, що COVID-19 має достатньо довгий інкубаційний період, тому симптоми та антитіла, на які реагує експрес-тест, можуть з'явитися не одразу.

"Хочу наголосити, що столична влада керується протоколами та рекомендаціями від китайських фахівців, яким вдалося зупинити пандемію. Ми на контакті також з італійськими, іспанськими експертами, зараз спілкуємося й з американськими колегами. І всі вони підтверджують, що масове експрес-тестування не дає остаточного результату", - розповів міський голова.

Він наголосив, що всі водії столичного громадського транспорту щодня проходять медичний огляд. "Всі 700 водіїв, які сьогодні виходять на маршрути громадського транспорту в нашому місті, щодня проходять медичний огляд. Якщо у когось виявляють перші ознаки захворювання, працівника одразу відстороняють від роботи і направляють до лікарів", – підкреслив Кличко.

Читайте також: