Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що найскладніша ситуація з коронавірусом у Тернопільській та Чернівецькій областях, тому в ці регіони направлятимуться наступні медичні вантажі з Китаю.

Про це йдеться у зверненні глави держави, розміщеному на сторінці президента у Facebook.

Читайте такожЛяшко повідомив, коли в Україні можливий пік захворюваності на коронавірус

Відео дня

«Наступні вантажі з Китаю будуть насамперед направлені в Тернопільську та Чернівецьку області, де ситуація найскладніша», - заявив він.

Президент також відреагував на звернення лікарів з міста Монастириська на Тернопільщині. «Були проведені перемовини з Департаментом охорони здоров’я. Склад медичного персоналу повністю укомплектований і продовжує працювати, за що їм велика подяка. Станом на зараз у лікарні є чотири апарати ШВЛ. Місцеве управління закупить ще, відповідний тендер розміщено на ProZorro», - додав він.

Зеленський наголосив, що медичні працівники забезпечені костюмами та респіраторами на найближчі дні, триває робота над повним забезпеченням їх усім необхідним.

«Вирішується питання достатнього забезпечення й інших лікарень регіону, зокрема Козівського району. З цією метою сьогодні на Тернопільщину поїхав головний санітарний лікар Віктор Ляшко», - зауважив президент.

Як відомо, медики та жителі Монастириського району на Тернопільщині у відеозверненні до президента України заявили про критичну ситуацію із поширенням у регіоні коронавірусу та незадовільне забезпечення місцевої лікарні і медиків засобами захисту та ліками.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10:00 3 квітня зафіксовано 942 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, серед них 23 летальні, 19 пацієнтів одужали.