Ілюстрація REUTERS

Влада жорстко контролюватиме дотримання хворими на COVID-19 режиму самоізоляції.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 4 квітня (онлайн)

Відео дня

«Стосовно людей, які є хворими і проходять амбулаторне лікування, - наше прохання: взагалі не виходити, тому що це буде контролюватись, контролюватись жорстко. Ми зробимо все можливе, щоб люди, які перебувають на дому і лікуються від коронавірусної хвороби, отримали лікарські препарати і харчування», - сказав він.

При цьому Ляшко додав, що хворі, які перебувають на самоізоляції, не частіше, ніж двічі на тиждень, зможуть виходити з дому для поповнень запасів предметів першої необхідності.

Як повідомляв УНІАН, 29 березня Кабмін ухвалив постанову, в якій дозволив особам, які мали контакт з хворим на COVID-19, або хворіють на зазначену хворобу та не потребують госпіталізації, і перебувають на самоізоляції відвідування у невідкладних випадках місць торгівлі харчовими продуктами, засобами гігієни, ліками та закладів охорони здоров’я за умови використання засобів індивідуального захисту та дотримання відстані з іншими людьми не менш як 1,5 метра.

3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Зокрема, до 24 квітня заборонено: з 6 квітня перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.