Серед хворих - 13 медиків \ УНІАН

В Кіровоградській області COVID-19 виявили у 13 медичних працівників, більшість з яких працювали в обласному клінічному госпіталі ветеранів війни.

Читайте такожВ Тернопільській області ще троє людей захворіли на СOVID-19, серед них двоє дітей

Медики заразилися, коли контактували з хворими на пневмонію, до встановлення в них діагнозу коронавірус, розповів у відеозверненні голова Кіровоградської обласної держадміністрації Андрій Балонь.

Відео дня

"Серед осіб, які хворіють 13 медиків. Це лікарі, медсестри та санітарки. Вони мали контакт з хворими COVID-19, у зв'язку з чим і захворіли ще до того, як було відомо, що хворі на пневмонію були заражені коронавірусною інфекцією", - сказав він.

Тепер медичні працівники знаходяться на самоізоляції. Більшість заражених - працівники обласного госпіталю ветеранів. Його перевели на особливий режим роботи.

"Ми його теж "самоїзолюємо", тому що більшість лікарів, які захворіли, саме з цього медичного закладу", - пояснив Балонь.

В цілому в області підтвердили 41 випадок коронавірусу, один з яких смертельний. У 15 пацієнтів стан середньої тяжкості, 19 пацієнтів - легкі, у шести - тяжкий перебіг хвороби.