Ілюстрація / REUTERS

Процес поширення коронавірусу в Україні приблизно на 30 днів "відстає" від процесу поширення в Італії.

"Я бачив, які помилки були в Італії, і я дуже сподіваюся, що ті заходи, які застосовуються в Україні, не допустять розвитку епідемії за італійським сценарієм", – сказав Надзвичайний і Повноважний посол України в Італії Євген Перелигін, передає «Обозреватель».

Читайте такожЛікар-інфекціоніст спрогнозував пік коронавірусу в Україні на кінець квітня

Відео дня

За його оцінками, в цьому допоможуть жорсткі карантинні заходи, які були запроваджені в Україні своєчасно.

"Головна проблема (в Італії, – Ред.), що щодня з'являється кількість інфікованих, яких медицина не може "перетравити" і не може надати адекватну допомогу", – пояснив дипломат.

У цьому контексті він розповів про те, що ситуація з поширенням коронавірусу в північних і південних регіонах країни кардинально відмінна. Так, на півдні Італії "кількість інфікованих та померлих набагато менша, ніж на півночі, тому що медицина справляється з цією проблемою", – сказав він.

Говорячи про групу українських медиків, які прибули до Італії для надання допомоги в боротьбі з коронавірусом, посол сказав "Головний принцип такий: надаючи допомогу в Італії, ми отримуємо досвід для того, щоб використовувати його в Україні, якщо це буде необхідно".

Cтаном на 6 квітня в Італії зафіксовано 128948 випадків зараження коронавірусом. 15887 осіб померло, 21815 видужало. В Україні відповідні цифри такі: 1319, 38 і 28.