За словами Родини, вже зараз є тенденція до зменшення кількості нових випадків інфікування / фото УНІАН

Пом’якшувати обмежувальні заходи, запроваджені через пандемію коронавірусу, треба тільки в разі стійкої тенденції до зниження кількості нових випадків захворювання.

Про це заявив начальник відділу епіднагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров'я Роман Родина, передає hromadske.

За його словами, вже зараз є певна тенденція до зменшення кількості нових випадків інфікування. Родина вважає, що це доводить - карантині заходи "реально діють".

Відео дня

"Чи значить це, що їх треба швидко скасовувати? На мою думку, їх ще зарано скасовувати, тому що ми повинні будемо побачити стійку тенденцію до зниження", - сказав він.

Читайте такожОчільник МОЗ: Україна знаходиться на порозі піку коронавірусу

Епідеміолог уточнив, що в разі реального зниження захворюваності питання пом’якшення карантинних обмежень буде розглядатися.

"Якщо ми будемо бачити, що це стійка тенденція, яка не залежить від жодного фактору - вихідний день, не вихідний - то звичайне таке питання буде порушено (про пом’якшення карантину - ред.). Що треба робити для цього? Я хочу, щоби ми продовжували робити ті обмежувальні заходи, які зараз запроваджені", - підсумував Родина.

Раніше ЗМІ повідомляли, що українська влада розглядає поетапне пом’якшення карантину, яке має розпочатися вже з 14 квітня.

Читайте також: