REUTERS

У Збройних силах України зафіксовано два нових випадки інфікування COVID-19.

Про це повідомляє командування Медичних сил ЗСУ у Facebook.

Читайте такожВ Україну прибули ще три літаки з вантажем для боротьби з коронавірусом - Офіс президента

Відео дня

"9 квітня в Збройних силах України зареєстровано ще два випадки захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться в повідомленні.

Так, у військовослужбовця Васильківського гарнізону, який був напередодні госпіталізований до Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ" з попереднім діагнозом "пневмонія", після відповідного обстеження та проведення ПЛР-тестування, підтверджено діагноз COVID-19.

Військовослужбовець перебуває у госпіталі та отримує симптоматичне лікування. На даний час стан його здоров’я задовільний.

Також COVID-19 підтверджено у військовослужбовця однієї з військових частин Мелітополя. З кінця березня він перебував на самоізоляції після контакту з особами, у яких було підтверджено захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

"29 березня у нього підвищилася температура. Зроблені на початку квітня з інтервалом 4 доби швидкі тести показали негативний результат. Сьогодні надійшли результати ПЛР-тестування, які підтвердили захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2. Зараз стан його здоров’я задовільний. Він проходить лікування ув домашніх умовах під наглядом медичної служби", - зазначили у командуванні.

Військових, які мали з контакти з хворими, відправили на самоізоляцію. У разі появи симптомів ГРЗ у них буде взято проби для проведення дослідження щодо можливого захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19.

Таким чином, загальна кількість інфікованих коронавірусом військовослужбовців ЗСУ становить 7 осіб.