Ілюстрація / REUTERS

У місті Першотравенськ Дніпропетровської області, де було зафіксовано спалах коронавірусу, протягом майже двох місяців проходили збори релігійної громади, на яких були присутні близько 600 осіб.

Читайте також"Феномен" Миколаївщини: у МОЗ розповіли, чи виявили коронавірус у регіоні

На "фінальній зустрічі", яка стала вогнищем зараження, були присутні близько 100 осіб. Про це розповів голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, передає «Обозреватель».

Відео дня

За його словами, тести на коронавірусну інфекцію зробили 150 контактним особам. "Напевно, будуть ще випадки", – припустив чиновник.

Говорячи про прогноз на пік захворюваності, він зауважив, що розрахунки обласної адміністрації "збігаються з тим, що надає наш МОЗ і Кабмін". "Пік буде приблизно в кінці квітня".

У цьому контексті Бондаренко повідомив, що в області готують "матеріальні резерви", спираючись на цей прогноз. У придбанні всього необхідного, зокрема, апаратів штучної вентиляції легенів, активну участь бере великий бізнес регіону.

В області визначено 18 госпітальних баз для боротьби з коронавірусною інфекцією, одна з яких – обласна клінічна лікарня імені Мечникова, відома висококваліфікованим медичним персоналом.

Як розповів Бондаренко, для хворих з коронавірусом в лікарні Мечникова виділено окремий корпус, який в даний час обладнується всім необхідним. При цьому він запевнив, що на прийомі поранених військовослужбовців з ООС це ніяк не відіб'ється.

В місті Першотравенськ Дніпропетровської області відбувся різкий спалах коронавірусу через збори релігійного характеру. За 2 дні захворіло понад 20 осіб. Пізніше стало відомо, що особи, що заразилися – слухачі біблійної школи харизматичної церкви "Нове покоління".