Ілюстрація / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що до кінця тижня в Україну з Китаю та Південної Кореї загалом буде доставлено 150 тисяч одноразових захисних костюмів підвищеного класу, 100 тисяч тестів ПЛР, майже 10 мільйонів медичних масок та інші медичні засоби.

Про це президент повідомив у своєму відеозверненні, розміщеному на сторінці Офісу президента у Facebook.

«Протягом тижня наші літаки доставляють з Китаю та Південної Кореї все необхідне. Вже прибуло чотири літаки, ще чотири ми очікуємо сьогодні та цими вихідними», - заявив він.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, чого він очікує від позачергового засідання Ради

За словами президента, загалом за тиждень буде доставлено майже півмільйона респіраторів, 150 тисяч одноразових костюмів підвищеного класу, 100 тисяч тестів ПЛР та 200 тисяч реагентів, необхідних для ПЛР-тестувань. Окрім цього – 20 тисяч захисних окулярів, десять апаратів ШВЛ та десять спецбоксів для транспортування хворих. А також майже 10 мільйонів масок, які надійдуть на полиці українських аптек.

Зеленський відзначив, що паралельно Україна нарощує власне виробництво необхідних медичних засобів. «Цього тижня відвантажено чотири тисячі багаторазових захисних костюмів, зроблених в Україні. Ми продовжуємо виготовляти майже мільйон масок щодня. А літаком з Китаю, серед іншого, була доставлена промислова лінія, яка суттєво прискорить виробництво масок в Україні», - додав він.