Ілюстрація / REUTERS

У місті Шостка Сумської області захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, виявили у двох малолітніх дівчаток, які разом були на прогулянці.

Про це сьогодні, 10 квітня, на своїй сторінці у Facebook, повідомив Шосткинський міський голова Микола Нога.

Читайте такожНа піку епідемії коронавірусу в Україні буде гостра нестача апаратів ШВЛ – лікар

Відео дня

За його інформацією, підтвердила захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, 12-річної дівчинки державна установа «Сумський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Сумський обласний лабораторний центр підтвердив захворювання на коронавірус (COVID-19 – УНІАН) 12-річної дівчини з Шостки. Вона гуляла на дитячому майданчику (вул. Робоча) спільно з 9-річною подружкою, захворювання якої підтверджено раніше… Дівчата просто погуляли разом менше години. Прогулянка принесла велику неприємність для рідних і близьких, яких більше 10. Всі вони тепер знаходяться в зоні ризику», – написав мер.

При цьому він підкреслив, що наразі в місті виявлено вже 7 шосткинців, які захворіли на коронавірус, а список контактних з ними осіб становить понад 50 чоловік.

Також Нога попросив містян дотримуватись умов карантину.

«Переконливо прошу ще раз дотримуватись умов карантину. Дитячі майданчики закриті в місті для відвідування. Попереду Вербна неділя та Великдень. Прошу кожного поставитися з розумінням до ситуації та дотримуватися правил карантину. Богу молиться в такі складні часи потрібно ще частіше, але умови карантину порушувати небезпечно!», – наголосив міський голова.

На Сумщині це перший випадок, коли зараження коронавірусом сталося від дитини до дитини.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у Сумському обласному лабораторному центрі, підтвердження захворювання на COVID-19 у 9-річної дитини в Шостці встановили 7 квітня. Дівчинка проживає в сім’ї, де коронавірус виявили раніше в одного із дорослих членів родини.

Станом на 10:00 сьогодні, 10 квітня, в Сумській області було зареєстровано 63 підтверджених методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) випадків COVID-19. Двоє людей від коронавірусу померли, а одна людина вилікувалася. У м. Шостка – 6 підтверджених випадків.

Загалом на Сумщині COVID-19 підтверджено вже у 5 дітей віком до 10 років, ще 7 випадків зараження виявлено у віковій групі від 11 до 20 років.

Як повідомляв УНІАН, на Сумщині станом на 4 квітня у двох дітей віком до 10 років вперше підтвердили захворювання на COVID-19 методом ПЛР.