Міський голова Чернігова налаштований оптимістично щодо епідемії / фото facebook.com/vladatroshenko

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко впевнений, що летальних випадків від коронавірусу у місті не буде.

Відповідне відео з наради у міськраді поширили у соціальних мережах.

Читайте такожНа Сумщині зафіксували перший випадок зараження коронавірусом дитини від іншої дитини

Відео дня

"Хто перехворіє - той одужає. У нас летальних випадків не буде. Учора Фалю (Володимир Фаль - головний лікар міської лікарні № 2, що визнана базовою на рівні міста для лікуваня COVID-19) передав пляшку коньяку. Це для чого? Це не тільки на день народження, а й для того, щоб не було летальних випадків. Він заприсягнувся. Чернігівцям нічого боятися. Хто перехворіє - той одужає, без проблем", - заявив Атрошенко.

Водночас у соцмережах таку впевненість вважають безпідставною і порівнюють з висловлюваннями білоруського президента Олександра Лукашенка.

Крім того, міський голова Чернігова занепокоєний економічними наслідками пандемії коронавірусу.

Як повідомили у прес-службі Чернігівської міськради, попередньо за власними надходженнями дохідна частина бюджету обласного центру Чернігівщини скорочується на 100-120 млн грн. "Відповідно, змінюються й акценти. Щось місто зможе собі дозволити, а щось ні. Видатки за окремими життєво необхідним напрямкам залишаться, адже господарство не зважає на коронавірус. До прикладу, коли рвуться мережі і їх треба ремонтувати, або виникають якісь інші непланові роботи. На це будуть зніматися кошти з інших напрямів," - сказав Атрошенко вчора під час виконкому.

За офіційними даними, у Чернігівській області зафіксовано 9 випадків COVID-19 (у тому числі один летальний). Осередками інфекційного захворювання визнані два села у Борзнянському районі, а також міста Корюківка та Носівка.