Сотні українських лікарів хворіють коронавірусом / фото УНІАН

В Україні коронавірусом заразилися 334 медичних працівника.

Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов в ефірі телеканалу "Інтер".

"З 2 203 хворих на коронавірусну інфекцію на сьогоднішній день - 334 медичні працівники. Ми щодня займаємося тим, щоб максимально забезпечити їх засобами індивідуального захисту. Щодня прилітають літаки з десятками, сотнями тисяч респіраторів, костюмів біозахисту, окулярів. Все це відразу ж постачають в лікарні", - зазначив Степанов.

Відео дня

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 10 квітня

За його словами, масове зараження медичних працівників коронавірусом відзначається у всьому світі, оскільки вони "знаходяться на передовій битви з коронавірусом". Тільки в Італії захворіли близько дев'яти тисяч докторів і медсестер - це 12% від загального числа заражених. Також міністр назвав інші категорії населення, які найчастіше стають жертвами вірусу.

"У нас більше 20 відсотків хворих - це люди у віці 50-59 років. Але ті тенденції, які ми бачимо по захворюваності, особливо по тяжких станах, це люди які мають супутні захворювання: цукровий діабет, захворювання нирок і серцево-судинної системи", - заявив глава відомства.

Як повідомляв УНІАН, єдиною областю в Україні без офіційно підтверджених випадків коронавірусу залишається Миколаївська.

Читайте також: