REUTERS

В Миколаївській області станом на 20:00 12 квітня зареєстровано вже п’ять підтверджених випадків захворювання на COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА.

За фактом виявлення перших двох випадків захворювання в області проведено епідеміологічне розслідування із застосуванням лабораторних методів досліджень і виявлено ще три позитивних результати серед контактних. З них дві особи мешкають у селі Воронівка, одна - у Вознесенську.

Відео дня

Читайте такожПерші хворі на COVID-19 у Миколаївській області перебувають в реанімації

"На даний час проведено визначення розширеного кола контактних у кількості 17 осіб, які потребують термінового лабораторного обстеження", - йдеться у повідомленні.

Протягом дня за медичною допомогою звернувся один пацієнт з підозрою на COVID-19, якого госпіталізовано до КНП «Миколаївський обласний центр лікування інфекційних хвороб».

Наразі в інфекційному стаціонарі знаходиться 15 пацієнтів з підозрою на COVID-19 та два пацієнти з лабораторно підтвердженим діагнозом. Ще три особи отримують амбулаторне лікування вдома в умовах самоізоляції.

Всього за медичною допомогою в області звернулося 123 пацієнти з підозрою на COVID-19, з них 78 пацієнтів госпіталізовано, 45 особам призначено амбулаторне лікування в умовах самоізоляції.

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня на Миколаївщині, яка була "єдиною чистою" в Україні областю, лабораторно підтвердили хворобу у двох жінок.

Читайте також: