У Києво-Печерській Лаврі вже понад 90 хворих на коронавірус / УНІАН

Києво-Печерська Лавра закривається на карантин, на сьогодні там вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус.

Читайте такожКоронавірус у Києво-Печерській лаврі: помер монах, настоятеля госпіталізували

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн прес-брифінгу щодо поширення коронавірусної інфекції (COVID 19) в столиці.

Відео дня

За даними мера, минулої доби на COVID-19 у Києві захворіли 79 киян, з них 63 випадки зареєстровано у Києво-Печерській Лаврі.

"Загалом там вже понад 90 підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Місто сьогодні відправить до Лаври мобільні рентгени і бригаду медиків для забору зразків для ПЛР-тестування. Ми повинні мати реальну картину про вогнище захворювання. Також підкреслю, що Києво-Печерська Лавра, за рішенням комісії з надзвичайних ситуацій столиці, закривається на карантин», - сказав Кличко.

Він звернувся до правоохоронних органів проконтролювати дотримання цього рішення.

Нагадаємо, раніше Києво-Печерська лавра, де проводить богослужіння УПЦ МП, закликала ігнорувати карантин через загрозу поширення коронавірусу. Священники просили вірян приходити у храми та причащатися. "Не дивіться старше покоління чи молодше, усі спішіть у храм, обійміть один одного", - закликав представник лаври.

Читайте також: