В Олександрівській лікарні - десятки хворих на коронавірус / facebook.com/doc.antonenko

Головний лікар столичної Олександрівської лікарні Людмила Антоненко розповіла про ситуацію, що склалася в медзакладі у контексті поширення коронавірусної хвороби.

Про це йдеться в її публікації у Facebook.

"Загроза зростає... Станом на 13 квітня в Олександрівській клінічній лікарні м.Києва в інфекційних відділеннях перебуває 74 пацієнти, з них - 49 з підтвердженим коронавірусом, 19 - з підозрою, 61 - з пневмонією, 3 - в реанімації, 1 - на ШВЛ", - розповіла вона.

Відео дня
Боротьба за людські життя триває / facebook.com/doc.antonenko

За словами головного лікаря, у закладі від коронавірусу померли двоє чоловіків - 48 та 74 років. "Обидва поступили у вкрай важкому стані, з двобічною полісегментарною тотальною пневмонією, зразу були доставлені до відділення реанімації та підключені до ШВЛ. Пацієнт 48 років був під'єднаний до апарату ЕКМО. Лікарі намагалися повернути його до життя більше двох тижнів. За пацієнта 74 років ми боролися протягом тижня. Він мав серйозні супутні захворювання серцево-судинної системи", - уточнила вона.

"На превеликий жаль, протягом останнього тижня спостерігається тенденція збільшення кількості госпіталізованих хворих до інфекційних відділень від 10 до 17 на добу. Всі середнього та важкого ступеня тяжкості", - додає медик.

Лікарі очікують на пік захворюваності / facebook.com/doc.antonenko

У лікарні не виключають, що пік захворюваності буде найближчим часом, зокрема, після Великодня. Це пов'язано, за словами Антоненко, із великою кількістю інфікованих священників та, ймовірно, парафіян.

Як повідомляв УНІАН, за останніми даними, в Україні підтвердили 3102 випадки коронавірусу. Померли 93 людини, одужали 97.

Читайте також: