На території лаври виставили 4 пости з правоохоронців / фото УНІАН

Приміщення Києво-Печерської лаври посилено дезінфікують, вхід сторонніх осіб на територію заповідника можливий лише за спецперепустками.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

«Вчора ми посилили карантин. На території лаври виставили 4 пости з правоохоронців, фахівців лабораторного центру. Також поліція і Нацгвардія контролюють входи і виходи з території, потрапити туди можна тільки за спеціальними дозволами», - зазначив Кличко.

За словами мера, вчора в лавру були направлені бригади медиків, які вже обстежили 230 служителів та 68 учнів духовної семінарії.

«Серед них виявили хворих, двох госпіталізували. Один відмовився від госпіталізації. Сьогодні запланований відбір зразків для лабораторного ПЛР-дослідження у служителів Київської духовної академії та семінарії», - поінформував Кличко.

Читайте такожЕпідемія в Лаврі: померли вже двоє людей, інфекція підтвердилась у настоятеля Павла – ЗМІ

За його словами, також зранку почали посилено дезінфікувати приміщення Києво-Печерської лаври.

«Її робитимуть щодня, як і медогляд всіх, хто мешкає на території лаври», - наголосив міський голова.

Як повідомляв УНІАН, у Києво-Печерській лаврі станом на 13 квітня було виявлено понад 90 підтверджених випадків інфікування коронавірусом, її закрили на карантин.

Померли вже три ченця, а настоятель лаври митрополит Павло, у якого раніше запідозрили COVID-19 і який перебував у самоізоляції, через погіршення самопочуття госпіталізований.