МОЗ: говорити про вихід з карантину недоцільно / фото УНІАН

Україні рано виходити з карантину через поширення коронавірусної хвороби COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

"Зважаючи на сьогоднішній антирекорд захворюваності, вважаю, що говорити про вихід з карантину є недоцільним. Звичайно, ми розглядаємо варіанти виходу, розглядаємо за яких умов це можливо в Україні, і можу впевнено сказати: це можливо, тільки коли ми будемо бачити стале зниження захворюваності на COVID-19", - заявив він.

Відео дня

Степанов також зауважив, що МОЗ постійно аналізує досвід інших країн щодо механізмів та етапів виходу з карантину.

Міністр відзначив, що вихід з карантину в Україні буде "максимально комфортним", але тільки після того, коли МОЗ побачить, що "для цього є можливість в нашій країні".

Читайте також"Багато хто зненавидів би": головний санлікар розповів, чому церкви не закрили на карантин

Як повідомляв УНІАН, 11 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше уряд продовжив загальнонаціональний карантин до 24 квітня, а також на місяць запровадив режим надзвичайної ситуації по всій країні.

Також Кабмін посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності і супроводу осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових і прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою і в разі службової необхідності; спортивних і дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.

8 квітня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд не планує найближчим часом відмовлятися від чинних карантинних заходів і найімовірніше продовжить їх дію до травня, а в разі позитивної динаміки боротьби з коронавірусом почне "перезапускати" економіку.

Читайте також: