Ілюстрація / REUTERS

Сьогодні ПЛР-тестування підтвердило діагноз COVID-19 у медика Хмельницької міської інфекційної лікарні.

Як повідомили кореспонденту УНІАН в обласному штабі з ліквідації надзвичайної ситуації, лікар перебуває на ізоляції.

У прес-службі Хмельницької міської ради зауважили, що в інфікованого лікаря наразі поки відсутні симптоми.

Відео дня

Станом на 19:45 21 квітня в Хмельницькій області зафіксовано 62 лабораторно підтверджених випадків на COVID-19.

Крім цього, протягом дня виявлено ще два нових випадки зараження на COVID-19 серед осіб Свято-Преображенського жіночого монастиря УПЦ МП (село Головчинці Летичівського району). Зокрема, коронавірус підтвердився в однієї монахині і послушника монастиря. Хвороба проходить безсимптомно, і вони перебувають на самоізоляції.

Нині через спалах хвороби монастир закритий для відвідувачів.

Читайте такожВ Одеській області 9 дітей інфіковані COVID-19

Як повідомляв УНІАН, 18 квітня у двох монахинь Свято-Преображенського жіночого монастиря УПЦ МП підтвердився коронавірус. Вони отримують допомогу в Хмельницькій міській інфекційній лікарні.

20 квітня виявлено COVID-19 у священика цього монастиря.

Довідка УНІАН. Згідно з планом перепрофілювання, першою лікарнею на Хмельниччині , куди доставляються хворі на коронавірус, є Хмельницька міська інфекційна лікарня. Вона має 40 спеціальних боксів, в яких лікуватимуть інфікованих пацієнтів.

Якщо ж кількість хворих зростатиме, тоді інфекційна лікарня буде змушена перевести своїх пацієнтів з іншими діагнозами до Хмельницької, Ярмолинецької і Красилівської центральних райлікарень, а на вивільнені місця госпіталізуватимуть хворих на COVID-19. Таким чином, цей медзаклад може розгорнути максимально 200 ліжко-місць.