Міністр заявив, що на сьогодні вдалося не допустити потрапляння коронавірусу до зони ООС / фото УНІАН

Міністр оборони Андрій Таран заявляє, що у Збройних силах України стримують потрапляння коронавірусної інфекції COCID-19 до військовослужбовців - учасників операції Об'єднаних сил.

Читайте такожСтепанов запевнив, що онкохворих дітей більше не будуть змушувати робити ПЛР-тести за рахунок батьків

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр сказав журналістам.

Відео дня

"Відверто кажучи, нам на сьогодні вдалося не допустити потрапляння коронавірусу до операції Об'єднаних сил, і це найголовніше, бо якщо б ми мали у нас випадки потрапляння коронавірусу до складу Збройних сил, які виконують завдання в районі операції Об'єднаних сил, це було б, скажімо так, дуже погано", - заявив Таран.

"Але поки що ми стримуємо коронавірус. Станом на сьогодні, з учорашнього дня, ситуація навіть покращилася. Вісім військовослужбовців у Харкові, у яких попередні тести виявили коронавірус, (тести) виявилися помилковими, тому на теперішній час загальна кількість навіть знизилася", - сказав міністр.

Також він додав, що кожного дня люди одужують. "Більшість випадків коронавірусу пов'язана з тим, що військовослужбовці - також люди і спілкуються з цивільним населенням, серед якого є випадки захворювання", - заявив Таран.