Інфекціоніст сказав, як захистити дітей в школі / ілюстрація / REUTERS

Під час пандемії коронавірусу, коли навчальні заклади повинні працювати, можна вжити заходів для того, щоб діти не інфікувалися в школах і активно не поширювали вірус.

Читайте такожУ МОЗ розповілі, що робити вчителям і батькам у випадка виявлення сімптомів COVID-19 у дитини

Як розповів інфекціоніст Вадим Арістов на чаті в Главреді , щоб діти не підхопили COVID-19, в школах необхідно переробити вентиляцію і підключати ультрафіолетові лампи, стежити за вологістю повітря в класах - чим вища вологість, тим сильніше падає ефективність будь-якого вірусу.

Відео дня

Експерт зазначив, що в класах потрібно встановити зволожувачі повітря, або можна хоча б забезпечити графік розвішування на батареї ганчірок, просякнутих водою.

Що потрібно зробити, щоб діти не заразилися коронавірусів в школі

  • Забезпечити чіткий поділ класів на "бабли", тобто щоб у них був різний час на вхід і вихід в коридори, щоб перерви були розведені в часі - так класи менше будуть перетинатися між собою;
  • Створити "бабли" в класах, щоб діти не сиділи всюди, а були поділені на маленькі групки, які б сиділи в різних кутках;
  • Зменшити час перебування дітей в школі і певним чином комбінувати навчальний процес в навчальному закладі і дистанційне навчання.

Навчання в школі під час пандемії COVID-19: новини на тему

  • Педіатр, кандидат медичних наук Євген Комаровський казав, що для більшості дітей коронавірус не представляє реальної загрози. На його думку, дистанційне навчання є катастрофою для України.
  • Кабмін проаналізує, чи безпечно навчатися в школах в умовах пандемії COVID-19.
  • 1 вересня міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключив можливе збільшення рівня захворюваності COVID-19 в зв'язку з початком навчального року.