Які регіони готові до подальшого пом'якшення карантину / фото УНІАН

На сьогодні не всі області України відповідають умовам для переходу на другий етап пом'якшення карантину.

Читайте такожОдесита оштрафували на 17 тисяч гривень за появу на вулиці без документів

Про це в коментарі LB.ua. повідомив в. о. генерального директора Центру громадського здоров'я Ігор Кузін.

Відео дня

"Ми подивилися по всім тим показникам, які були запропоновані Кабміном, за цими показниками є 13 областей, які на сьогодні можуть переходити чи готові до переходу на другий етап. Серед них такі області, як Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська", - повідомив Кузін.

За його словами, найближчим часом на сайті МОЗ та ЦОЗ буде вивішено загальну таблицю за всіма показниками, і вона буде змінюватися щодня, для того щоб всі мали можливість відстежувати, хто відповідає вимогам, а хто - ні.

«Наприклад, Чернівецька область, на жаль, поки ні. Там у них дуже складна ситуація, і хоч у них досить непогані охоплення за показниками тестування, але, на жаль, кількість зареєстрованих нових випадків досить висока. І Київ під ці параметри теж поки не потрапляє", - зазначив чиновник.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 травня, Кабінет міністрів ухвалив рішення про введення адаптивного карантину в Україні з 22 травня по 22 червня.

Уряд вводить певні ознаки епідемічної ситуації в регіонах, які будуть враховуватися при формуванні карантинного режиму. А саме: інцидентність - середня кількість випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тис. населення, яке повинно становити менш як 12 осіб на 100 тис. населення. Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19 має становити менше 50%. А також кількість тестувань методом ПЛРта імуноферментого аналізу має складати понад 12 на 100 тис. населення протягом останніх 7 днів.

Читайте також: