Україна готова боротися з коронавірусом / УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль упевнений, що медична система України, у разі виникнення другої хвилі епідемії COVID-19, зможе впоратись з великою кількістю хворих.

Про це прем’єр-міністр сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Медична система готова до доволі значних обсягів захворілих, хоча дуже не хочеться такого сценарію… Медична система готова. Ми сподіваємося і не хочемо другої чи третьої хвилі, тому будемо готувати медичну систему, будемо запроваджувати заходи адаптивного карантину, будемо берегти життя і здоров’я людей», - сказав він.

Відео дня

Читайте також80% хворих на COVID-19 не мають суттєвих симптомів вірусу – головний санлікар

За словами глави уряду, влада постійно покращує стан системи охорони здоров’я. Він нагадав, що цього тижня Кабмін більш ніж на 100 збільшив кількість медзакладів першої черги, які у разі необхідності зможуть прийняти хворих.

Також Шмигаль заявив, що уряд планує дотримуватися системи локальних карантинів.

«Введення локальних карантинів в тих місцях, де виникають спалахи, щоб локалізувати і не дати розповсюдження на всю країну. Будуть блокуватись окремі регіони, села, можливо, міста, можливо, райони, цілі області, декілька областей. Будемо дивитися на параметри, на спалахи, кількість заражених», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 29 травня в Україні зареєстровано 22 тис. 811 випадків захворювання на COVID-19, за добу – 429 нових. Від початку пандемії померли 679 людей. Водночас кількість тих, хто одужав, сягнула 8 тис. 934 осіб. За минулу добу померли від коронавірусу 10 людей, одужали – 495.

29 травня Шмигаль заявив, що нинішня ситуація з кількістю хворих на COVID-19 дозволяє Україні з 1 червня перейти до наступного етапу пом’якшення карантину.