Степанов розповів про підготовку до другої хвилі коронавірусу в Україні / фото facebook.com/pg/moz.ukr

В Україні повним ходом йде підготовка до другої хвилі коронавірусу, яка очікується вже восени, а конкретніше - в жовтні.

Як розповів в інтерв'ю "НВ" глава МОЗ Максим Степанов, в лікарнях вже значно збільшили кількість апаратів ШВЛ і ліжок з підвищеним киснем. Крім того Міністерство охорони здоров'я продовжує закуповувати засоби індивідуального захисту і готується до більш потужного навантаження на медичну систему.

Читайте такожСтепанов рассказал, на скільки заповнені по Україні лікарні для Хворов на COVID-19

Відео дня

"У порівнянні з травнем і початком червня вдвічі збільшилася кількість хворих людей. Ми, звичайно, готуємося до ще більш потужного навантаження на медсистему. Ми не можемо допустити ситуації, яка була в Італії або Іспанії", - зазначив міністр.

За його словами, на сьогодні Україна набагато краще готова до зростання захворюваності з точки зору фахівців, які лікують COVID-19. Степанов зазначив, що національні протоколи лікування були вдосконалені кілька разів.

"З 15 березня по 1 серпня ми збільшили кількість апаратів штучної вентиляції легенів на більш ніж 800 штук. Цього достатньо (для всієї країни - ред.). Це нові апарати експертного класу або першого класу", - запевнив Степанов.

Коронавірус в Україні: інформація на 13 серпня