Кернес хворіє на COVID-19 / Фото УНІАН

Міський голова Харкова Геннадій Кернес захворів на коронавірус.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка.

Читайте такожГолова Миколаївської ОДА захворів на COVID-19 і ліг у київську лікарню

Відео дня

За словами Сидоренка, Кернес лікується у Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17. 

Його стан стабільно важкий, але він у свідомості. 

У Кернеса діагностували пневмонію і підтвердили захворювання на коронавірус.

Наразі контактні особи здають тести на COVID-19.

Сам Сидоренко розповів, що перехворів на коронавірус, але не підозрював про це, доки не здав аналізи на антитіла. Він додав, що не знає, коли саме хворів.

Кернес захворів: що відомо

  • Кернес не з'являється на публіці близько трьох тижнів - в останній раз він брав участь в публічних заходах на День міста, 23 серпня.
  • Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" - такі ж цифри присутні на номерах декількох машин, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона і оточення.
  • 61-річний Геннадій Кернес один з претендентів на пост Харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Влітку 2020 року він заявив, що йде на вибори разом з партією "Блок Кернеса - Успішний Харків". У разі перемоги Кернес втретє буде мером Харкова.
  • 14 вересня ZN.UA з посиланням на джерела в Офісі президента повідомило, що мер Харкова Геннадій Кернес захворів на коронавірус і впав у кому.
  • Харківська міськрада офіційно спростувала інформацію про те, що міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому. При цьому там підтвердили, що мер на лікарняному, але не стали уточнювати діагноз.