Однозначно до цього списку МОЗ ініціює працівників закладів освіти \ фото REUTERS

Повний перелік професій, для яких планується впровадження обов'язкової вакцинації від COVID-19, Міністерство охорони здоров'я планує презентувати наступного тижня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу.

"З приводу переліку професій (для обов'язкової вакцинації - УНІАН), зараз він поки формується. Зараз ми розглядаємо і оцінюємо потенційні ризики невакцинації тих чи інших когорт або саме категорій службовців. Тому, скоріш за все, на наступному тижні ми зможемо презентувати фінальну версію... Поки що фінального рішення немає", - сказав він.

За словами Кузіна, однозначно до цього списку МОЗ ініціює працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів підтримав протокольне рішення щодо впровадження обов'язкової вакцинації від COVID-19 для працівників закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

Читайте такожВ МОН пояснили, які заклади освіти можуть не дотримуватися умови вакцинації 80% персоналу

"Пропонуємо започаткувати впровадження обов'язкових профілактичних щеплень проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, зокрема для працівників закладів освіти, працівників міністерств та інших центральних органів виконавчої влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій", - сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

За його словами, такий підхід вже передбачено чинним законодавством. Зокрема, ст. 12 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" передбачено, що працівники окремих професій, виробництв та організацій, діяльність яких може призвести до зараження цих працівників та (або) поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням проти відповідних інфекційних хвороб.