Ілюстрація / REUTERS

Найчастіше в Києві хворіють на COVID-19 люди віком 30-49 років, найскладніше лікуються пацієнти, яким понад 65 років, а найдовше (понад місяць) лікуються від коронавірусної хвороби немовлята та маленькі діти.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожПЛР та ІФА-тести на коронавірус іноді робитимуть разом для більш точного діагнозу - Ляшко

Відео дня

За його словами, водночас серед пацієнтів віком 30-49 років найбільший показник тих, хто одужав, а у вікової групі 65+ найбільше летальних випадків.

«Наведу статистику щодо киян, які подолали коронавірус. Найдовше одужують немовлята та маленькі діти. На сьогодні одужали близько 9% дітей із тих, які захворіли за період пандемії. Як правило, вони лікуються більше місяця», - заявив він.

За словами мера, найвищий відсоток тих, хто одужали, – серед людей віком 30-49 років, 16% уже вилікувалися. Але їх і найбільше в числі інфікованих – майже 39%. Найскладніше лікуються пацієнти, яким понад 65 років, їх одужало понад 13%. Проте найбільше летальних випадків – саме серед старших людей.

«Саме тому я щоразу звертаюся до всіх: вірус – не міф. Лікується він непросто, бо досі немає ні препаратів, ні вакцини проти коронавірусу. І кожна людина – в зоні ризику. Особливо – коли ви йдете в публічні місця, користуєтеся громадським транспортом, спілкуєтеся у великих компаніях. Тому робіть це тільки за нагальної потреби. Не нехтуйте рекомендаціями і правилами. Бережіть своє здоров'я» - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, у Києві станом на ранок 26 травня зареєстровано 2 тис. 710 випадків захворювання на COVID-19, за добу - 58 нових.