Ілюстрація / REUTERS

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов має намір підписати наказ про запровадження масової ІФА-діагностики для виявлення антитіл до коронавірусної інфекції COVID-19, що дасть змогу значно розширити коло осіб, яких будуть тестувати.

Про це він сказав на брифінгу у суботу.

Читайте такожМасове тестування на коронавірус: Ляшко розповів, за яких умов та як його будуть проводити (відео)

Відео дня

«Уже розроблений механізм тестування, де визначено у тому числі коло осіб та у який спосіб ми будемо тестувати. Ми дуже розраховуємо на це тестування. У понеділок вже буде підписаний відповідний наказ міністра охорони здоров'я щодо запровадження ІФА-тестувань», - сказав Степанов.

Планують використовувати тести, які мають європейські сертифікати, а також очікується завершення випробування тестів українського виробництва. «Ми вважаємо, що можемо їх теж починати використовувати», - сказав урядовець.

Степанов розраховує на те, що запровадження масової ІФА-діагностики дасть змогу значно розширити коло осіб, яких будуть тестувати. Водночас, за його словами, масове тестування на коронавірус буде викликати оманливе відчуття безпеки, тому людей без жодних симптомів та тих, хто не входить в групу ризику не тестують на цю хворобу.  

Нагадаємо, станом на 16 травня в Україні лабораторно підтверджено 17 858 випадків COVID-19. За добу — 528 нових. 

Читайте також: