Карантин в Україні можуть посилити / Фото УНІАН, Денис Прядко

Так званий "інтелектуальний локдаун", який можуть запровадити в Україні, передбачатиме вихід з нього регіонів у різний час.

Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі "Свободи слова" на ICTV, пише УП. Саме Арахамія вперше озвучив термін "інтелектуальний локдаун" в публічній площині.

За словами Арахамії, така ідея була озвучена на одній з нарад за участю глави Кабміну і голів фракцій.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, які обмеження діятимуть в Україні найближчими вихідними

"Мова йшла про те, коли буде локдаун, чи буде локдаун, який саме це буде локдаун. То прем'єр-міністр визначив, що це не буде копія того локдауну, який був навесні, а це буде так званий "інтелектуальний локдаун", який має за собою мету, що після локдауну вихід буде нерівномірний, а з урахуванням епідеміологічної ситуації в регіонах", - пояснив він.

Головним критерієм для виходу регіону з локдауну буде вважатися епідситуація там.

"Наскільки мені відомо, в уряді ще немає конкретної фінальної моделі локдауну, але вона розробляється для того, саме зменшити і мінімізувати економічні втрати", – зазначив Арахамія.

Локдаун в Україні: що вже відомо

  • За даними низки ЗМІ, в Україні в грудні можуть ввести жорсткий карантин. Вже відомі можливі терміни нових обмежень.
  • Прес-секретар президента України Юлія Мендель розповіла, що можливість введення локдауну в країні допускається, проте його дата поки невідома.
  • У "Слузі народу" пояснили, що ввести суттєві обмеження на транспорт в рамках локдауну досить складно, адже для цього потрібно розробити систему спеціальних пропусків.