Місцеві депутати закликали уряд виключити регіон з "червоної" зони / фото typical.if.ua

Івано-Франківська міська рада просить центральну владу виключити регіон з «червоної» зони карантину.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні на позачерговій сесії міськради депутати звернулися до центральної влади та керівництва Івано-Франківської ОДА щодо скасування безпідставно запровадженого, на їхню думку, «червоного» рівня епідемічної небезпеки в Івано-Франківську.

Читайте такожЗагалом коронавірус виявили у 23 нардепів та 7 працівників Апарату ВР - Разумков

Відео дня

Зазначається, що на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося 27 серпня, Івано-Франківськ без будь-яких зрозумілих причин було віднесено до «червоного» рівня епідемічної небезпеки, що призвело до соціально-економічної напруги серед мешканців та підприємців міста Івано-Франківська.

«Червоний» рівень епідемічної небезпеки тягне за собою цілий ряд жорстких обмежень, що порушують конституційні права та свободи мешканців нашого міста та Івано-Франківської ОТГ, а саме: заборона роботи громадського транспорту, торгово-розважальних центрів, кафе, ресторанів, розважальних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів культури, закладів освіти тощо. Припиняються планові госпіталізації в міських лікарнях , обмежуються масові заходи. Це фактично паралізує економіку міста й несе загрозу до її повного знищення», - йдеться у зверненні.

Депутати вказують, що МОЗ ввів показник, від якого комісія ТЕБ та НС відштовхується, проводячи карантинне зонування країни, а саме – заповнення ліжко-місць у лікарнях першої хвилі госпіталізації.

«Для міста Івано-Франківська цей показник не є до кінця об’єктивним, адже в лікарнях міста, окрім місцевих мешканців на лікування від COVID-19 перебуває чимало мешканців інших населених пунктів, які не входять до Івано-Франківської ОТГ. Це пов’язано із досить високим рівнем медичного забезпечення, яке надається у нашому місті, а тому люди хочуть проходити лікування саме тут», - наголошено у документі.

На думку депутатів міськради, припинення роботи значної кількості закладів суб’єктів підприємницької діяльності призведе до того, що велика кількість жителів Івано-Франківська залишиться без засобів для існування.

Депутати закликають владу країни у найкоротші терміни скасування рішення комісії ТЕБ та НС, яким Івано-Франківськ було віднесено до «червоного» рівня карантинної загрози.

Івано-Франківськ у "червоній" карантинній зоні

  • 27 серпня на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міста Івано-Франківськ, Калуш та Коломия, а також Городенківський, Косівський та Тисменицький райони Івано-Франківської області віднесли до «червоної» зони епіднебезпеки через коронавірус.
  • Шкільні канікули в Івано-Франківську було продовжено до 11 вересня.
  • Сьогодні, 31 серпня в Івано-Франківську сотні місцевих мешканців зібралися на мирну акцію протесту біля будівлі облдержадміністрації проти продовження карантинних обмежень.