Заборону скасовано вчора / фото: УНІАН

У шахтарському місті Першотравенську Дніпропетровської області з 19 травня скасовано півторамісячну заборону на в’їзд, введену у зв’язку зі спалахом COVID-19 у біблійній школі харизматичної церкви «Нове покоління».

Читайте такожКоронавірус в Україні 2020: останні новини станом на 20 травня (онлайн)

Про це УНІАН повідомили у відділі внутрішньої політики а інформації Першотравенської міської ради.

Відео дня

«Відповідно до рішення Дніпропетровської обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, у Першотравенську з 19 травня знято контрольно-пропускні пункти на в`їздах до міста (вул. Героїв Космосу біля пам’ятного знаку шахтарю та в районі розвилки шахти «Ювілейна» і села Запоріжжя). Особливий режим в`їзду та виїзду громадян і транспортних засобів скасовано», - зазначили у міськраді.

За даними джерела у міськраді, з 34 хворих на коронавірус жителів міста одужали 32, ще двоє людей продовжують лікуватися амбулаторно.

Загалом у Першотравенську з населенням 29 тис. людей методом ПЛР на коронавірус перевірено 357 осіб.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня у Першотравенську було зафіксовано спалах коронавірусу серед слухачів біблійної школи «Нове покоління». З 8 квітня обласна влада прийняла рішення закрити місто на в’їзд/виїзд для локалізації спалаху. Водночас Першотравенськ став джерелом поширення інфекції по області. У близько 200 людей встановлено COVID-19 в Дніпрі, Підгородньому, Павлограді та в деяких районах. Всі вони були учасниками біблійної школи, або контактними особами.