У Харкові знову посилили карантинні обмеження  / фото УНИАН

У Харкові відсьогодні знову посилили карантинні обмеження через COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення на засіданні прийняла регіональна комісія з питань надзвичайних ситуацій.

Зокрема, рішення під час засідання оголосив перший заступник голови Харківської держради Ігор Терехов.

Відео дня

Своїм рішенням комісія відзавтра повністю обмежила роботу кінотеатрів, які в місті відкрилися лише добу тому. Крім того, приймати відвідувачів можуть тільки ті заклади громадського харчування, у яких є літній майданчик (або ж площа залу становить не менш як 50 квадратних метрів). При цьому всі заклади громадського харчування тепер працюватимуть до 22:00.

Читайте такожУ Харківському метро через маску сталася бійка (фото)

Також обмеження поширилися і на проведення масових заходів: дозволено зборів не більш як 10 осіб.

За словами директора департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрія Сидоренка, такі заходи міська влада здійснила у зв'язку з постійним приростом хворих на коронавірус. «У зв'язку зі збільшенням захворюваності. Уже понад 12 осіб на 100 тисяч», - сказав він кореспонденту УНІАН.

Скільки триватимуть такі заходи – поки що невідомо. За словами чиновників, це залежить від того, коли епідемія в регіоні піде на спад.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні в 11 регіонах показники захворювання на COVID-19 перевищують норму, необхідну для послаблення карантинних обмежувальних заходів.