Карантин у Львові не послабили / фото УНІАН

Львівська область до 12 червня не послаблюватиме карантинні обмеження, запровадженні через коронавірус.

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, відповідне рішення ухвалили сьогодні на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами голови Львівської ОДА Максима Козицького, в області спостерігається висока кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих.

Відео дня

Читайте такожУ Львові суттєво зросла кількість медиків, які перебороли коронавірус

«Враховуючи, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про послаблення карантинних заходів не йдеться… Останнім часом спостерігається масове недотримання карантину серед людей, саме це і стає причиною погіршення епідеміологічної ситуації. Вкотре прошу не нехтувати власною безпекою, дотримуватись правил гігієни та враховувати карантинні заходи», - наголосив він.

Як зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, за останні 7 днів спостерігається зростання кількості пацієнтів, які потребують стаціонарного лікування.

Читайте такожДругої хвилі епідемії не буде, а COVID-19 може стати "ще одним грипом" – інфекціоніст

«Ми маємо заповненість ліжок – майже 23%, а кількість проведених ПЛР-тестувань на 100 тис. населення - 27. Загальний показник інцидентності 16 (по м. Львову 32,1, по області 10,2) не дозволяє нам пом'якшувати карантинні заходи у Львівській області», - розповів він.

Відтак, комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 12 червня.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, за останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Львівській області – 85, Житомирській області – 53 та місті Києві – 77.