Сьогодні відбудеться засідання держкомісії для затвердження чотирьох епідемічних зон в Україні / фото УНІАН

Сьогодні, 31 липня, відбудеться засідання центральної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для затвердження чотирьох карантинних зон (зелену, жовту, помаранчеву та червону).

Читайте такожВ Україні половині областей заборонено пом'якшувати карантин

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відео дня

«Ми ініціюємо проведення засідання центральної комісії для того, щоб ми затвердили всі ці зони по всій країні, які ми визначили по показниках і які є у постанові уряду», - заявив Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 22 липня Кабінет міністрів ухвалив рішення про продовження дії адаптивного карантину до 31 серпня.

«Це нова постанова. Пропонується застосування її з 1 серпня по 31 серпня. Вона буде регламентувати встановлення карантину на території країни. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях встановлюється зелений, жовтий, помаранчевий або червоний рівень небезпеки поширення COVID-19», - пояснив міністр охорони здоров'я Степанов.

Так, рівень небезпеки визначатиметься автоматизованим програмним забезпеченням на основі визначених алгоритмів та зібраних даних і затверджуватиметься Національною комісією ТЕБ та НС.

Базовим рівнем моніторингу визначено завантаженість ліжок, середня кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування і показник динаміки зростання випадків інфікування.