В Києві є умови для послаблення карантину / УНІАН

Станом на 6 липня 8 областей України не відповідають цільовим показникам для послаблення протиепідемічних заходів. Водночас, місто Київ досягло необхідних для послаблення карантину вимог.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, чому Україна не може подолати коронавірус

Про це свідчать дані на сайті МОЗ. Наголошується, що перехід областей до наступного етапу карантину, який передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Відео дня

Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я в цілому протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

За даними міністерства, наразі до нового етапу карантину не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільска, Харківська та Чернігівська області. Дані з окупованих АР Крим та міста Севастополя відсутні.

Нагадаємо, напередодні Київ не відповідав вимогам для послаблення карантину.

Станом на ранок 6 липня в Україні виявлено 49 043 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 1262 летальних, 21 703 пацієнти одужало. За добу зафіксовано 543 нових випадки. Загалом проведено 722 513 тестувань методом ПЛР.