Головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що загальний карантин в Україні триватиме до 22 червня.

Про це він повідомив в ефірі "Сніданку з 1+1", передає ТСН.

Відео дня

Читайте такожТестування на коронавірус: Ляшко розповів, кого й коли перевірятимуть

"Зараз ми відстежуємо динаміку у Польщі — найбільш схожий до нас сценарій, ми схожі за кількістю тестувань. Тому на плато ми будемо перебувати. Але ми не можемо враховувати сезонність. Ми не розуміємо, як буде поводитися вірус влітку в наших умовах. Питання в тому, що ми говоримо, що ми до 22 червня будемо продовжувати карантин, але він буде адаптивний з пом'якшувальними заходами, все буде залежати від епідситуації", - розповів Ляшко.

Він також зазначив, що в разі стрімкого зниження кількості нових випадків зараження карантин можуть скасувати й передчасно.

Як повідомляв УНІАН, раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що з 22 травня в Україні запрацює громадський транспорт, а з 25 травня — дитсадки.

За його словами, з 22 травня Україна буде переходити до адаптивного карантину, який передбачає поетапне пом'якшення карантину.

"Вже з 22 травня буде розглянуто питання переходу до другого етапу карантину, який включає низку пом'якшень. Ми дозволимо рух міського та приміського наземного транспорту, ми дозволимо проведення спортивних змагань без глядачів, ми дозволимо роботу готелів, крім хостелів, але не роботу ресторанів і басейнів у готелях. Також буде надана можливість проведення служб у храмах з розрахунку одна людина на 10 кв. м", - зазначив прем'єр.

Він наголосив, що з 25 травня уряд планує дозволити роботу дитячих садків, а також роботу метрополітену в тих місцях, де дозволить епідеміологічна ситуація.