Норми карантину в Україні переглянуть / УНІАН

Міністерство охорони здоров'я незабаром запропонує нові обмеження до постанови "Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко за результатами засідання Комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо встановлення рівнів епідемічної безпеки поширення СOVID-19.

Читайте такожТест на COVID-19 тепер можна буде зробити безкоштовно в приватних лабораторіях - рішення Кабміну

Відео дня

"Найближчим часом Міністерство охорони здоров'я запропонує нові обмеження до постанови №641 про карантин, які будуть стосуватися тривалості роботи закладів громадського харчування, також будуть запропоновані нові підходи до проведення освітніх заходів, зокрема, буде розглянуто питання щодо можливості початку дистанційної освіти для певних класів або на територіях з певним рівнем епідемічної небезпеки", - сказав Ляшко.

Коронавірус та карантин в Україні: що відомо

  • В Україні станом на 9 жовтня на COVID-19 захворіли 5 тис. 804 особи. Усього з початку пандемії в країні зареєстровано 250 тис. 538 випадків COVID-19. Від ускладнень померли 4 тис. 779 людей, у тому числі 89 - за минулу добу.
  • Ввечері 9 жовтня в країні оновили карантинний розподіл. Нове епідемічне зонування почне діяти з понеділка.
  • Прем'єр Денис Шмигаль вже закликав владу Києва, Харкова та Сум самостійно посилити карантин. Перші два міста перебувають у "помаранчеві" зоні карантину, а Суми - в "червоній".