Шмигаль звернувся до мерів міст  / фото УНІАН

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль попросив мерів міст посилити контроль за дотриманням карантинних обмежень.

Про це він заявив на традиційній селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, інформує прес-служба Офісу глави держави.

Через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19 президент зібрав на нараду не лише урядовців та представників правоохоронних органів, а й очільників обласних державних адміністрацій і міських голів.

Відео дня

Шмигаль нагадав, що показник захворюваності значно зріс і становить понад 50 осіб на 100 тисяч населення. Ще 10 днів тому він був менш ніж 40. Водночас летальність становить 2,6%, що свідчить про високий рівень лікування.

Читайте такожУкраїна потрапила до переліку країн з високими темпами поширення COVID-19

Очільник уряду попросив міських голів залучити муніципальні патрулі до роботи з відомствами, що здійснюють контроль, такими як, наприклад, Держпродспоживслужба, та іншими для дотримання санітарно-епідеміологічних вимог; обмежити роботу нічних клубів з 22.00; поставити на жорсткий контроль муніципальний транспорт, а також покращити інформаційну політику та допомогти навчальним закладам підготуватися до дистанційної роботи.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за минулу добу було виявлено 948 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Всього з початку пандемії в Україні зареєстровано 42 тис. 065 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 110 летальних, 18 тис. 701 пацієнт одужав.

Україна потрапила до переліку ВОЗ країн з високими темпами поширення COVID-19.

Сьогодні, 27 червня, глава МОЗ Максим Степанов заявив, що 13 регіонів України не відповідають критеріям, необхідним для послаблення обмежень, і в цих регіонах можуть посилити карантин.