Фото УНІАН

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар України Віктор Ляшко заявив, що серед епідемічних показників для пом’якшення карантину розглядається: захворюваність та кількість тестувань на 100 тис. населення, завантаженість лікарень хворими на COVID-19 та, можливо, буде доданий «коефіцієнт приросту» інфікованих коронавірусом.

Читайте такожУ МОЗ розповіли, хто найчастіше хворіє та помирає від COVID-19

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«В першу чергу, ми розглядаємо питання запровадження на території нашої країни адаптивного карантину, тобто, пом’якшення будуть відбуватись в тих областях, які будуть відповідати тим чи іншим епідемічним показникам», - заявив він.

Ляшко озвучив перелік показників для пом’якшення карантину: «захворюваність на 100 тис. населення за останні 7 днів; завантаженість ліжкового фонду в тій чи іншій області; кількість тестувань за останні 7 днів і, можливо, буде розглядатись коефіцієнт приросту: динаміка зростання чи стабілізація кількості нових випадків коронавірусної хвороби».

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 18 травня зареєстровано 18 тис. 616 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 535 летальних, 5 тис. 276 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 325 нових випадків.
 

Читайте також: