Таке рішення ухвалено на нараді у президента / фото УНІАН

Верховній Раді пропонують запровадити штрафи для організацій та підприємств до 5100 грн за пропуск людей у приміщення без захисних масок.

Як повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, на останній нараді у президента Володимира Зеленського ухвалено ряд рішень для боротьби з епідемію СOVID-19.

Читайте такожВ Україні до ослаблення карантину готова тільки одна область

Відео дня

«Єдина ефективна форма контролю за дотриманням маскового режиму - запровадження відповідальності власників приміщень. Верховній Раді пропонується розглянути зміни до закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19). Зміни передбачають штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок», - написав він.

Крім того, додав Радуцький, ухвалено рішення щодо обмеження роботи розважальних і закладів громадського харчування у червоних та помаранчевих зонах. «У червоних та помаранчевих зонах запроваджуються обмеження роботи закладів громадського харчування – ресторанів, клубів. З 22:00 заклади мають зачинятись. Масові «гулянки» у клубах завершились. Це стосується і всіх масових заходів. Дивитись на порушення заборони «крізь пальці» влада більше не збирається», - повідомив він.

Читайте такожСтудентів переведуть на дистанційне навчання через COVID-19, а канікули розпочнуться раніше - Радуцький

Коронавірус в Україні

  • В Україні перший випадок зараження коронавірусом був зафіксований у березні. Також навесні був введений жорсткий карантин, який з настанням літа почали поступово пом'якшувати.
  • На сьогоднішній день в країні число хворих досягло 261 034 тис. За останню добу виявлено 4768 хворих. Всього від хвороби померли 4972 людини, а 113 507 пацієнтів одужали.
  • Кількість заражень в країні зростає з кожним днем, а за прогнозами експертів до листопада в Україні фіксуватимуть до 10-12 тис. нових хворих щодня.
  • У зв'язку із загостренням ситуації з поширенням коронавірусу, Міністерство освіти вже рекомендувало перевести школи на дистанційне навчання.