На сьогодні Київ знаходиться в "зеленій" зоні / фото УНІАН

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, як відбувається розрахунок внесення населеного пункту до певної карантинної зони. Також він дав роз'яснення щодо віднесення Києва до зеленої зони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Читайте такожУ Києві за минулу добу коронавірус підтвердили у 101 особини, двоє киян померли

Відео дня

"Коли ми говоримо про те, як визначається зелена, жовта, червона, помаранчева зона, ми говоримо, що є чотири національні показники. Якщо область або регіон не перевищує протягом п'яти днів поспіль ці 4 показники по кожному з них, він продовжує залишатися в зеленій зоні", - сказав заступник міністра охорони здоров'я.

Зокрема, міста, області та райони будуть розподілятися по зонах за такими критеріями:

  • завантаженість ліжок не вище 50%;
  • середня кількість тестувань не менше 24 на 100 тисяч населення;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування не вище 11%;
  • показник динаміки інфікування.

За словами заступника голови МОЗ, як тільки область перевищує показники п'ять днів поспіль хоч по одному з показників або через день по одному показнику, її розбивають на адміністративно-територіальні одиниці, потім оцінюється внесок кожної одиниці на рівні області в структуру захворюваності і визначаються зони на території регіону.

"Сьогодні Київ не має перевищення п'ять днів поспіль за національними показниками. Як тільки у нього буде перевищення п'ять днів поспіль, відразу це буде оцінено епідеміологами, прораховані формули, і буде винесено питання про впровадження додаткових протиепідемічних заходів шляхом встановлення відповідної кольорової зони", - додав головний санлікар.

Нагадаємо, нові правила адаптивного карантину, за яким Україну поділять на чотири зони, набрали чинності 1 серпня.

Як повідомляв УНІАН, в Україні за останню добу підтвердили 1172 випадки коронавірусної хвороби; найбільше їх у Львівській, Івано-Франківській областях і Києві.