Зокрема, заборонено проведення богослужінь усередині релігійних установ та робота басейнів / фото УНІАН

Закарпатська обласна державна адміністрація посилила карантинні обмеження для територій, що потрапили до «помаранчевої» зони.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийняте сьогодні, 19 серпня, під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Перший заступник голови Закарпатської ОДА Олег Коцюба повідомив, що комісія вирішила посилити карантинні обмеження для територій, що потрапили до «помаранчевої» зони - це м. Ужгород, Ужгородський, Перечинський і Тячівський райони.

Відео дня

Він також уточнив, що, згідно з чинним законодавством, органи місцевого самоврядування мають право встановлювати додаткові обмежувальні заходи в разі погіршення епідситуації.

  • «Зокрема, згідно з рішенням комісії ТЕБ та НС, на тих територіях області, які потрапили до «помаранчевої» зони, заборонено роботу закладів громадського харчування усередині приміщень. Йдеться насамперед про ті заклади, які використовуються для проведення масових заходів, таких як весілля, дні народження тощо», - уточнив Коцюба.

Також, за його словами, заборонено проведення богослужінь усередині релігійних установ, роботу басейнів, у тому числі таких, які працюють на відкритому повітрі.

  • Ще один пункт рішення - заборона продажу квитків за пільговими цінами на залізничні перевезення для пасажирів пільгових категорій. «Це рішення було прийнято одноголосно, хоча ми й розуміємо, що воно непопулярне, але саме люди цих груп належать до найвищої групи ризику важкого перебігу захворювання COVID-19. Тому ми звертаємося до родичів, волонтерів у разі гострої необхідності допомагати людям літнього віку в перевезенні чи оформленні різного роду документів, придбання необхідного, аби не наражати їх на небезпеку», - додав Коцюба.

Додаткові карантинні обмеження для «помаранчевих» зон Закарпаття діятимуть із завтрашнього дня, 20 серпня.

Читайте такожПосилення карантину: в МОЗ заявили, коли Україну ще раз поділять на зони

Критерії поділу України на «зони»

  • З 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • 12 серпня Кабмін вніс зміни до постанови, яка регламентує встановлення карантинних обмежень на території країни з урахуванням вимог адаптивного карантину. Йдеться про встановлення різного рівня обмежень на території району чи області залежно від епідситуації.
  • Так, уряд ухвалив рішення про об'єднання двох показників для встановлення карантинних обмежень. Замість чотирьох показників тепер буде три: заповненість ліжок, рівень тестування та кількість нових хворих за останні 14 діб в адміністративно-територіальних одиницях на 100 тисяч населення.
  • З 17 серпня в Україні діє новий розподіл на карантинні зони в умовах адаптивного карантину. До «червоної» зони епідбезпеки віднесено: Городенківський та Косівський райони Івано-Франківської області; місто Самбір Львівської області; місто Біляївка Одеської області; міста Дубно, Костопільський та Рівненський район Рівненської області; Кіцманський район Чернівецької області.