Степанов пояснив, для чого запроваджується жортсикй карантин на вихідні / фото УНІАН

Якщо карантин вихідного дня в Україні допоможе стримати зростання кількості хворих на коронавірус, то обмежувальні заходи можуть пом'якшити.

Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24». Він зазначив, що для розуміння дієвості такого формату карантину має пройти певний час. Саме тому його запровадили на три тижні.

Читайте такожВ Україні вперше понад 11 тисяч випадків COVID-19, а загальна кількість інфікованих перевищила півмільйона осіб

Відео дня

«Нам дуже важливо зменшити контакти, ланцюг передачі інфекції. Ми розуміємо, що якщо люди на вихідні максимум, куди можуть піти – це за продуктами харчування, або піти погуляти на вулицю, таким чином, контакти між людьми будуть мінімальними у ці дні», - зазначив він.

Міністр також відповів на питання, чи правда, що церквам дозволили не дотримуватися карантину вихідного дня.

«Питання справедливості – найголовніше. Я достатньо жорстко відреагував на розміщений в соцмережах пост «Епіцентру», я вважаю, що впроваджені в країні заради збереження здоров’я та життя обмеження мають бути однаковими (для всіх – Ред.)... В нас встановлено, що будь-які заходи можуть проводитися (за участі – Ред.) не більше 20 осіб, з використанням засобів індивідуального захисту та дотриманням соціальної дистанції. Це стосується і церков», - заявив міністр.

За його словами, впроваджуючи нові обмеження, влада орієнтується на кількість захворілих.

«Якщо такі заходи стримують зростання, ніхто не буде тримати людей в додаткових обмежувальних заходах, якщо не буде потреби. Зараз ми плануємо на три тижні, і будемо дивитися на динаміку. Одразу після перших вихідних, зрозуміло, не можна буде сказати, як вони спрацювали, треба, щоб пройшов невеличкий час», - зауважив він.

Карантин вихідного дня в Україні