Кернес захворів - ЗМІ дізналися причину екстреної госпіталізації мера Харкова в Берлін / фото УНІАН

Мера Харкова Геннадія Кернеса госпіталізували через хронічні захворювання, які загострилися. У 2014 році унаслідок стрілянини міському голові пробили легеню та зачепили печінку.

Про це повідомляє місцевий Telegram-канал Харьков NOW.

Читайте такожУряд змінив критерії до введення "червоних" зон в регіонах

Відео дня

Уночі Кернеса доставили в клініку Берліна спеціальним медичним бортом. Як пише Newsroom, харківського мера лікуватимуть у тій же клініці, де перебуває отруєний опозиціонер Олексій Навальний, –  Charite.

Харьков NOW стверджує, що Кернес майже одужав, проте у понеділок ситуація ускладнилась.

«Коми, набряку мозку не було. Апарат ШВЛ не під’єднували. І навіть зі «швидкої» Кернес пересідав у літак тільки з кисневою подушкою», – пише Telegram-канал.

За інформацією джерел того ж видання, на мера чекає складна операція, яку «можуть зробити тільки німецькі лікарі».

Кернес захворів: що відомо

  • Кернес не з'являється на публіці близько трьох тижнів - востаннє він брав участь у публічних заходах на День міста, 23 серпня. Вранці 11 вересня біля будівлі 17-ї міської лікарні журналісти помітили автомобіль Toyota з номерами "0202" - такі ж цифри присутні на номерах декількох машин, якими користуються Геннадій Кернес, його охорона та оточення.
  • 61-річний Геннадій Кернес - один з претендентів на посаду Харківського міського голови на чергових місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Влітку 2020 року він заявив, що йде на вибори разом з партією "Блок Кернеса-успішний Харків". У разі перемоги Кернес втретє буде мером Харкова.
  • 14 вересня ZN.UA з посиланням на джерела в офісі президента повідомило, що мер Харкова Геннадій Кернес захворів на коронавірус і впав у кому. Харківська міськрада офіційно спростувала інформацію про те, що міський голова Геннадій Кернес нібито впав у кому. При цьому там підтвердили, що мер на лікарняному, але не стали уточнювати діагноз.
  • Пізніше "Українська правда" з посиланням на директора Департаменту інформації та зв'язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка підтвердила, що у Кернеса - коронавірус. Його стан стабільно важкий, але він у свідомості.  У Кернеса діагностували пневмонію і підтвердили захворювання коронавірусом.