Колективний імунітет від COVID-19 також може бути пришвидшений в результаті масової вакцинації населення / фото УНІАН

Учені Київського політехнічного інституту заявили, що поширення коронавірусу в Україні може бути уповільнений лише в результаті поступової появи колективного імунітету приблизно у 60–70% населення. Природний плин цього процесу може відбуватися протягом року.

Про це йдеться в дослідженні науковців, пише РБК-Україна.

Читайте такожУ МОЗ розповіли про домовленості щодо отримання Україною вакцини від коронавірусу

Відео дня

Як повідомляється, наразі ситуація залишається стабільно важкою і набуває затяжного характеру. Мобільність коронавірусної інфекції зросла до 150% у порівнянні з початком року.

За умови збереження характеру зростання кількості ПЛР-тестів кількість виявлених хворих людей в Україні на кінець серпня 2020 року сягне рівня приблизно 110–115 тисяч.

Науковці також зазначають, що за темпами приросту кількості інфікованих осіб Україна, у порівнянні з країнами Європи, має досить негативну тенденцію.

Колективний імунітет від COVID-19 також може бути пришвидшений в результаті масової вакцинації населення. Однак на думку вчених, наразі це є важко передбачуваним явищем.

Нагадаємо, Україна отримає від ВООЗ вакцину від коронавірусу для 20% населення.

Крім того, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна повинна бути однією з перших, хто отримає вакцину від коронавірусу.

Як повідомляв УНІАН, станом на 3 серпня в Україні лабораторно підтверджено 73158 випадків COVID-19, за добу - 990 нових.