Коли канікули 2020 / фото Getty images

Епідемія коронавірусу сильно вплинула на роботу навчальних закладів. У Міністерстві освіти України розповіли як зміниться режим роботи шкіл і вузів Під час карантину, і коли учні вийдуть на канікули.

За словами Міносвіти, пандемія коронавірусу сильно вдарила по системі освіти. Учні та працівники шкіл і вузів по всій країні заражаються коронавірусом. 

Осінні канікули в школах в 2020 році

Читайте такожОсвіта в умовах пандемії: експерт розповіла, як перевести дитину на дистанційне навчання

Відео дня

Осінні шкільні канікули в цьому році почнуться раніше, ніж зазвичай. Про це розповів нардеп "Слуги народу" Михайло Радуцький. Шкільні канікули мають стартувати вже наступного тижня до 15 Жовтня. Такий ранній початок канікул пов'язаний зі зростанням випадків зараження коронавірусом.

12 жовтня МОН направить рекомендації щодо режиму роботи всім школам України. Документ рекомендує встановити канікули в школах з 15 по 13 жовтня. Конкретну дату початку канікул у кожній школі визначатиме місцева влада. 

Рекомендації для вищих навчальних закладів

Карантин у ВНЗ 2020 / фото iStock

Заклади вищої та професійної освіти, а також ПТУ отримають рекомендації перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня по 15 листопада. Ці рекомендації дані, щоб уберегти від зараження коронавірусом викладачів і учнів під час пандемії.

Також у студенти повинні покинути гуртожитки на час дистанційного навчання. Міністр освіти Сергій Шкарлет закликав ВНЗ повернути студентам гроші за проживання за цей місяць.

Як працюватимуть дитячі садки

Дитячі садки в Україні відновили роботу і продовжуватимуть працювати у звичайному режимі восени. При цьому сади будуть дотримуватися рекомендацій МОЗ. Батьки дітей не можуть заходити в будівлю садка, дітям будуть щодня вимірювати температуру, а кількість дітей в групах буде обмежена.