REUTERS

В Україні серед дітей найчастіше хворіють на COVID-19 у віковій групі від 10 до 14 років.

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я у Facebook.

«Найбільше дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 у віковій групі 10—14 років — 211. Одужала 31 дитина», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЖитомирська обласна лабораторія три дні не прийматиме матеріал для тестів на COVID-19

Зазначається, що найбільше дітей із підтвердженим COVID-19 у Чернівецькій області — 177, з них одужало 29; у Києві — 102, одужали — 2; у Київській області — 86, одужали — 5; у Рівненській області — 55, одужали — 2; у Тернопільській області — 61, одужали — 12.

Загалом в Україні 881 дитина із підтвердженим COVID-19. З цієї кількості 137 дітей одужали.

У Центрі громадського здоров’я уточнили, що троє дітей із підтвердженим діагнозом COVID-19 мають діабет, одна — захворювання печінки, у двох — імунодефіцити, у п’ятьох — серцево-судинні захворювання, у шістьох дітей — хронічні захворювання легень, у сімох — хронічні неврологічні чи нейром'язові захворювання.

Десятеро дітей перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Одна — на штучній вентиляції легень, ще одна — на екстракорпоральній мембранній оксигенації (метод насичення крові киснем під час важкої гострої дихальної недостатності).

Згідно із даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, діти і підлітки схильні до ризику інфікування COVID-19 так само, як і представники інших вікових категорій, і також можуть бути джерелом подальшого поширення інфекції.

Водночас, діти і молодь менш схильні до ризику розвитку важких форм захворювання. Однак важкі випадки COVID-19 можуть бути серед представників усіх вікових груп.

Діти і дорослі повинні дотримуватися однакових рекомендацій щодо карантину і самоізоляції, якщо є ймовірність того, що вони контактували з хворим, або у випадку симптомів хвороби, додають у ЦГЗ.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок зафіксовано 13 тис. 184 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2 тис. 97 пацієнтів одужали. За добу зареєстровано 487 нових випадків.