Незабаром в Україні розпочнеться обов'язкове тестування на коронавірус / УНІАН

Міністерство охорони здоров'я найближчим часом розпочне обов’язкове тестування усіх, хто має симптоми COVID-19, а також контактних осіб, людей, які планово госпіталізуються, медиків та працівників силових структур.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарній лікар України Віктор Ляшко в ефірі програми «Сніданок з 1+1».

Читайте такожВ Україні значно зменшилася кількість нових випадків захворювання на COVID-19 за добу (відео)

Відео дня

За словами Ляшка, в законі про обов'язкове тестування, підписаному президентом України, прописані групи ризику, які підлягають обов’язковому тестуванню, а також дана вказівка МОЗ оновлювати всі алгоритми тестування, як тільки змінює такі алгоритми Всесвітня організація охорони здоров'я.

«Зараз підлягатимуть тестуванню ті, хто має симптоми, хто контактував з коронавірусом, хто йде на планову госпіталізацію, медичні працівники, силові відомства. Це групи ризику, які повинні тестуватись на коронавірус», - заявив він.

«Ми зараз вже оновлюємо алгоритми тестування, і найближчим часом міністр охорони здоров’я підпише новий алгоритм тестування, і ми вже розпочинаємо виконувати закон, який підписаний президентом», - сказав Ляшко.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до деяких законів з метою підвищення спроможності системи охорони здоров'я України протидіяти поширенню коронавірусної хвороби COVID-19 (№ 3380). 15 травня цей документ підписав президент.

Закон передбачає обов’язкове тестування на амбулаторному та стаціонарному рівнях усіх осіб з ознаками коронавірусної хвороби, а також тих, хто контактував з хворими на COVID-19. Крім того, обов’язкове тестування поширюється на медиків, які працюють у медзакладах з такими хворими, працівників Національної поліції, Національної гвардії та інших працівників, задіяних у здійсненні протиепідемічних заходів, незалежно від того, чи мали вони контакт з хворим на коронавірусну хворобу. Міністерство охорони здоров’я повинно регулярно оновлювати алгоритм тестування з узгодженням з рекомендаціями ВООЗ та Центру з контролю та профілактики захворювань США.

Читайте також: