В Україні випробуватимуть препарат "Біовен" / УНІАН

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав наказ про проведення клінічних випробувань вітчизняного препарату від COVID-19.

Як зазначається на сайті міністерства, наказ підписано 4 травня.

Читайте такожКабмін оприлюднив перелік дозволених на час карантину медичних операцій

Відео дня

«Дозволити проведення клінічного випробування лікарського засобу, призначеного для здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію коронавірусної хвороби (COVID-19)», - йдеться в документі.

Вказується, що контроль за виконанням цього наказу покладається на заступника голови МОЗ Ірину Микичак.

В додатку до наказу зазначається, що мова йде про препарат «Біовен» (Human normal immunoglobulin for intravenous administration); розчин для інфузій; 1 мл препарату містить імунологічно активної білкової фракції імуноглобуліну G-0,1 г.

Вказується, що клінічні випробування проводитимуться у київських лікарнях №4 та № 17 (відділення анестезіології та інтенсивної терапії); Білоцерківській міській лікарні № 3» (ІІІ інфекційне відділення); Львівській обласній інфекційній лікарні (відділення реанімації та інтенсивної терапії); Одеській міській інфекційній лікарні (інфекційне боксоване відділення).

Як повідомляв УНІАН, 22 квітня в Офісі президента заявили, що в Україні стартують клінічні дослідження вітчизняного лікарського засобу, який може суттєво знижувати або повністю нейтралізувати загрозу смерті від ускладнень COVID-19.

Як повідомив 23 квітня президент Володимир Зеленський, попередні висновки вчених свідчать, що вітчизняний препарат для боротьби з COVID-19 може бути дуже ефективним.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 5 травня зареєстровано 12 тис. 697 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, за минулу добу - 366 нових випадків захворювання.

Читайте також: