Лікар-імунолог припускає, що в Україні на COVID-19 вже перехворіло до 15% населення / фото УНІАН

Лікар-імунолог, доктор медичних наук Андрій Волянський припускає, що в Україні на коронавірус вже перехворіло до 15% населення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав в ефірі телеканалу "Україна 24".

"На сьогодні я припускаю, що в Україні вже перехворіло понад 10% населення, можливо - до 15%, хоча за офіційними даними це 1,5% населення країни", - заявив Волянський.

"На жаль, неминучі втрати - це десятки тисяч смертей. Чи можна ці жертви знизити? Так, можна, потрібно включати ще деякі резерви, які на сьогодні не використано. На сьогодні це захист груп ризику, тому що в Україні, на жаль, ці заходи поки не проводилися і не пропонувалися", - зазначив лікар-імунолог.

Читайте такожЛюди вмирають, не дочекавшись свого тесту: стало відомо про критичну ситуацію з коронавірусом в Одесі

Волянський наголосив, що група ризику неоднорідна - це і люди старшого віку, і люди із захворюваннями "різних систем" будь-якого віку, насамперед це хронічні захворювання в стадії загострення: діабет, бронхіальна астма, захворювання серця. За його словами, в цій категорії населення летальність від COVID-19 на порядок або, можливо, "на два порядки" вища, ніж в інших категоріях.

"Цих людей потрібно захищати, їх потрібно хоча б виділити, обстежити і оцінити їх сьогоднішній стан", - вважає медик.

Коронавірус в Україні: статистика

В Україні за весь час пандемії зареєстровано 570 тис. 153 випадки COVID-19, одужали 259 тис. 79 осіб, померли 10 тис. 112. Станом на ранок, 18 листопада, зафіксовано 12 тис. 496 нових випадків COVID-19.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти на коронавірус, які при цьому в них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптом запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу